nieuws

De Zwarte Hond en Studio Nauta ontwerpen school in Leeuwarden

Architectuur

In een nieuw integraal kind centrum in Leeuwarden komen basisschool Prins Constantijn en kinderdagverblijf Sinne samen onder een dak. De Zwarte Hond en Studio Nauta zijn geselecteerd voor het ontwerp.

De Zwarte Hond en Studio Nauta ontwerpen school in Leeuwarden

Het gebouw zal worden gebruikt door meer dan 200 kinderen. Aan de basis van het ontwerp liggen bestaande kwaliteiten en vooruitstrevende pedagogische principes. Drie zadeldaken markeren het volume. Door de middelste valt daglicht tot diep in het gebouw. Het interieur heeft een natuurlijke uitstraling door het gebruik van hout en metselwerk.

“Het nieuwe gebouw is georganiseerd rondom een aantal leerclusters met ruimten voor samenwerken, spelen, concentratie en rust. Gesitueerd in een woonwijk ten noorden van het centrum, zal het gebouw een belangrijke rol spelen in de lokale gemeenschap.”, zo laat Studio Nauta weten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels