nieuws

Bouwstart Noordsingel Lofts door artisan architects en New Industry

Architectuur

Op de hoek van de Noordsingel en de Tollenstraat in Rotterdam komen drie appartementen, drie stadswoningen en een horecaruimte. De twee panden vervangen een oud schoolgebouw en refereren naar panden die vroeger op de locatie stonden.

Bouwstart Noordsingel Lofts door artisan architects en New Industry

De in slechte staat verkerende school, was volgens Ard Buijsen van artisan architect al lange tijd een “rotte kies”. In 2012 maakte hij een ontwerp voor een mogelijke invulling voor de locatie. Het initiatief is met New Industry doorontwikkeld, waarna grondeigenaar Westpoint beheer zich aansloot.

Verwijzing

“Het project bevindt zich in het beschermde stadsgezicht van de Noordsingel, daarmee was extra kwaliteit vereist. Het ontwerp van zowel de stadswoningen als de appartementen echoot de panden die er ooit gestaan hebben. Het torentje op de hoek is een direct verwijzing naar de oorspronkelijke bebouwing ui 1896”, laat Buijsen weten.

Bouwsysteem

De appartementen boven de horecaruimte zijn voorzien hebben een groot balkon of dakterras. Met de ruime verdiepingshoogte en hoge ramen past het gebouw in de straatwand. De drie stadswoningen hebben een tuin of dakterras en een voordeur aan de straat. Door het bouwsysteem met geïsoleerde holle prefabwanden kan het pand goed op de beperkte bouwplaats worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel