nieuws

The Joan, duurzaam kantoorgebouw langs de A10

Architectuur

Aan de Joan Muyskenweg 28-32 wordt door Being Development en Steengoed BMA The Joan, een duurzaam kantoorgebouw gerealiseerd. Het concept is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met OZ Architecten en Cushman & Wakefield en broedplaatsontwikkelaars Erwin Schuster en Misch Wijngaarde.

The Joan, duurzaam kantoorgebouw langs de A10
Foto’s: Being Development

Kenmerkend voor het uiterlijk van The Joan is de open structuur. Naast de grote atria en de houten dwarsverbanden die de gevel sieren,
zal vanaf de A10 een transparant, licht en opvallend gebouw verschijnen.

The Joan zal daarnaast faciliteren in ‘groene’ experimenten waaronder urban farming (de mogelijkheid om middels inpandige- en dakkassen experimenteel te telen). Het gebouw krijgt een oppervlakte van circa 15.000 m2 VVO en een flexibele indeling. In de plint van het gebouw komen innovatieve horeca partijen die gebruik kunnen maken van de kassen op het dak.

In combinatie met een makerslab dat is geïnitieerd door Erwin Schuster (Ambachtelijke Broedplaats Cruquius Gilde) en Micha Wijngaarde (Contact Amsterdam, Stork- en Hemburgterrein), wordt de transitie naar een levendige stadsentree binnenkort al gestart.

Oplevering eind 2019.

Reageer op dit artikel