nieuws

Paleiskwartier Den Bosch krijgt gedraaide toren

Architectuur

Upstairs, zo heet het nieuwe, 36 meter hoge appartementengebouw in het Paleiskwartier van Den Bosch. Het ontwerp van HilberinkBosch Architecten heeft een getrapte overkraging (4 verdiepingen hoog en 10 meter uitkragend) waarmee het einde van de Bordeslaan een duidelijke markering krijgt.

Paleiskwartier Den Bosch krijgt gedraaide toren
Upstairs door Hilberink Bosch

Op de site bd.nl zegt Geert Bosch ‘Eigenlijk zijn er alleen maar voorkanten aan het gebouw. Het is van alle kanten goed te zien. Dat is de reden overal voor hetzelfde materiaal is gekozen.

Het pand zal vooral uit zachtgele en witte bakstenen worden opgetrokken. Er worden verschillende stenen gebruikt en ook de horizontale betonranden zullen met ribbelreliëf worden uitgevoerd. Balkons en loggia’s zijn vooral op de hoeken en op de langere zijde te vinden. De appartementen onder de toren hebben allemaal ramen of een balkon aan de lange zijde voor daglicht. Direct onder de toren zullen vooral slaapkamers komen.’

De bouw van de ‘gedraaide’ toren start begin volgend jaar. Er wordt nog bekeken of de onderkant van de overhangingen gebruikt kan worden door kunstenaars of designers. ‘Iets wat vanaf de straat te zien is.’

In het Paleiskwartier in Den Bosch wordt momenteel veel gebouw. Zo komt aan de Magristratenlaan het kantorencomplex De Office (door de Architecten.Cie) en de bioscoop van Kinepolis. In de zomer van dit jaar worden aan de Hofvijver 266 appartementen opgeleverd in nieuwbouwproject Het Hof (Levs Architecten). Ook van de zomer start de bouw voor Belvedère (Noahh Architecten)  langs de Vlijmenseweg. Daarin komen 154 appartementen.

Belvedère (Noahh Architecten)

De Office door de Architecten Cie.

Lees ook:
Brug als een park geopend

 

Reageer op dit artikel