nieuws

Overeenkomst voor gebiedsontwikkeling Landgoed Merici Bergen

Architectuur

Op Landgoed Merici in Bergen komen 34 appartementen verdeeld over twee gebouwen. Het ontwerp is van Inbo architecten.

Overeenkomst voor gebiedsontwikkeling Landgoed Merici Bergen

De appartementen zijn onderdeel van deelgebied Zuidweide Noord op Landgoed Merici. De twee gebouwen bestaan uit zestien en achttien appartementen. De grootte van de woningen varieert van circa 66 m2 tot circa 130 m2. De houten afwerking langs de onderzijde van de gebouwen, alsmede de verdiepingshoge ramen zorgen voor een natuurlijke en open verbinding met de omgeving. Het ontwerp van de woningen komt van Inbo architecten. De appartementen zijn voorzien van pv-panelen. Alle woningen zijn bestemd voor de verhuur in de vrije sector. De turnkey overeenkomst voor het project is getekend door AM en SPF Beheer (namens Stichting Spoorwegpensioenfonds). De bouw is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting start de bouw in juni 2017. Volgens planning volgt de oplevering dan in de zomer van 2018.

Woongebied Watertuinen op Landgoed Merici.

Gebiedsontwikkeling Landgoed Merici

Het honderd jaar oude kloosterlandgoed Ursulinen ligt aan de zuidkant van Bergen aan de Nesdijk. Een deel van het landgoed wordt getransformeerd naar de woonbuurt Landgoed Merici, waarbij de verschillende deelplannen worden ingebed in de bestaande groene en parkachtige omgeving. In totaal ontwikkelt AM op het landgoed ongeveer 83 woningen. Op het landgoed zijn nu zes woningen en twaalf appartementen gerealiseerd. Het volgende deelplan Watertuinen Noord en Zuid met een woningaanbod van grondgebonden woningen is in voorbereiding.

 

 

Reageer op dit artikel