nieuws

LIAG ontwerpt sportaccommodatie Talent Centraal Nijmegen

Architectuur

Gemeente Nijmegen heeft besloten een breedte- en topsportaccommodatie voor o.a. turnen en judo te realiseren genaamd ‘Talent Centraal Nijmegen (TCN). Na een Design&Build aanbestedingsprocedure is de bouw van de sportfaciliteit definitief gegund aan Mertens Bouwbedrijf uit Weert. LIAG is verantwoordelijk voor het architectonisch- en bouwkundig ontwerp.

LIAG ontwerpt sportaccommodatie Talent Centraal Nijmegen

Het gebouw bestaat straks uit een breedtesportzaal, freerunningzaal, springzaal, kidsgym, dojo en twee turnzalen. Daarnaast is er ruimte voor medische begeleiding, onderwijs en onderzoek in samenwerking met CWZ, Fysiotherapie Bottendaal, HAN en Seneca.

Het gebouw is herkenbaar door de glazen plint en de hierboven ‘zwevende’ gouden volumen. Het beeldbepalende exterieur wordt afgewisseld met een uitnodigend interieur waarbij verschillende typen zit- en werkplekken een belangrijke rol spelen. Het centrale ontmoetingshart van het gebouw is het middelpunt tussen de diverse sporten, gebruikers en bezoekers. Door overal zicht op elkaar en de verschillende sporten te hebben, ontstaan nieuwe connecties en nieuwe innovatieve ideeën.

LIAG Sportaccommodatie Talent Centraal Nijmegen

Talent Centraal
Het sportcentrum wordt gebouwd op Sportpark De Dennen, op de hoek van de Rosa de Limastraat en Neerbosscheweg. Het herkenbare karakter langs de toegangsweg naar Nijmegen wordt versterkt door de positionering van alle grote gebouwelementen. Met een lager bouwvolume wordt de aansluiting gevonden met de directe omgeving.

Het streven is om het sportcentrum in augustus 2018 op te leveren.

Reageer op dit artikel