nieuws

KAW architecten ontwerpt nieuwbouw basisscholen Renkum

Architectuur

De nieuwe basisscholen van schoolbesturen PPO de Link en SKOVV in Renkum worden ontworpen door KAW architecten uit Rotterdam. Binnenkort wordt de overeenkomst tussen de gemeente Renkum en de architect getekend en start de ontwerpfase.

KAW architecten ontwerpt nieuwbouw basisscholen Renkum
Foto: Renkum.nl

Bij de ontwerpfase worden de scholen van SKOVV en PPO de Link nadrukkelijk betrokken. De nieuwe school komt op de locatie naast het nieuwe MFC Doelum tussen de Hogenkampseweg en Meester van Damweg en wordt de vervanging van de huidige scholen: Albert Schweitzer, Jac. P. Thijsse, De Keijenberg locatie Don Bosco en De Keijenberg locatie Vita Vera. Deze locatie wordt, zodra het nieuwe gebouw gereed is en de scholen zijn verhuist, eigendom van de gemeente. Het terrein en de scholen worden verkocht. Winsten hieruit zullen ten goede komen aan het onderwijs..

Aanbesteding

Om te komen tot definitieve gunning van een architect is een aanbesteding gehouden. Hiervoor waren 13 partijen uitgenodigd voor de eerste fase. De beoordelingscommissie heeft de selectie teruggebracht naar vijf architectenbureaus. Deze bureaus zijn uitgenodigd om een zogenaamde inschrijving te doen, die is beoordeeld door de beoordelingscommissie. De beoordelingscommissie bestond uit vertegenwoordigers van de scholen, schoolbesturen en de gemeente. Uiteindelijk bleek dat KAW de economisch meest voordelige inschrijving had gedaan en daarom de opdracht gegund heeft gekregen. Daarmee is niet alleen naar het financiële plaatje gekeken. Ook kwaliteit, duurzaamheid en ervaring in het bouwen van scholen is meegenomen in de gunning.

Identiteit

De scholen houden straks hun eigen identiteit maar zullen wel zaken delen. Zo valt te denken aan een aula die niet altijd in gebruik is en daarom goed dienst kan doen voor alle scholen. Voor sport gaan ze gebruik maken van Doelum. De scholen staan los van Doelum maar in het terrein zullen ze wel verbonden worden. Een opdracht die KAW architecten mee heeft gekregen, de scholen moeten goed passen bij de rest van de omgeving en het Doelum.

De architect zal beginnen met het ontwerp. De verwachting is dat die in dit najaar klaar is. De uiteindelijke opening van de nieuwe basisschool zal ergens in 2019 zijn.

Reageer op dit artikel