nieuws

Agendatip: Documentaire Rem Koolhaas te zien bij Rondeel Cinema

Architectuur

Heb jij de documentaire van Tomas Koolhaas over zijn beroemde vader Rem al gezien? Dinsdag 16 mei wordt de documentaire in filmhuis de Keizer vertoond en is er aansluitend een livestream met Tomas Koolhaas in Los Angeles. Vragen over de film kun je dan persoonlijk aan hem stellen.

Agendatip: Documentaire Rem Koolhaas te zien bij Rondeel Cinema

In de documentaire REM volgt en interviewt Tomas Koolhaas architect Rem Koolhaas op verschillende locaties in de wereld. Van een woestijn in het Midden-Oosten tot een weiland onder de rook van Amsterdam. Tomas Koolhaas portretteert zijn vader door hem telkens van zeer dichtbij in beeld te brengen en te laten vertellen over zijn visie.

Volgens de filmmaker zijn er al genoeg traditionele architectuurdocumentaires over Rem Koolhaas gemaakt. “Ik wilde juist nadruk leggen op de menselijke belevenis die de gebouwen van Rem hebben opgeleverd. Ik heb het gevoel dat dit een veel lichamelijkere, emotionelere en prikkelendere film oplevert.”

Tomas Koolhaas interviewde daartoe ook gebruikers van enkele ontwerpen van zijn vader. Gebruikers zoals het echtpaar Boudet dat de befaamde Villa dall’Ava in Parijs bewoont en een paar daklozen voor wie de openbare bibliotheek in Seattle een soort van thuis is geworden.

RONDEEL CINEMA: 16 MEI 2017

Aanvang: 20.30 uur
Locatie: filmhuis de Keizer
Regie: Tomas Koolhaas
Land: Verenigde Staten/Nederland
Jaar: 2016
Duur: 75 minuten
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

Meer informatie

Reageer op dit artikel