nieuws

Nieuw poppodium in Arenagebied Amsterdam

Architectuur

Amsterdam krijgt een nieuw poppodium en een theater. Op de lege kavel aan de ArenA Boulevard ontwikkelt de gemeente vier bouwblokken, waar ook woningen, kantoren en een hotel in komen. Ook wordt het een plek voor bedrijven die zich bezighouden met virtual reality, maakte verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg (grondzaken) dinsdag bekend.

Nieuw poppodium in Arenagebied Amsterdam
Render Gemeente Amsterdam

De bebouwing komt in het ArenAPark, naast AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) en bij de Ziggo Dome en de Amsterdam ArenA. Volgens Van der Burg heeft Amsterdam al lange tijd grootse plannen voor dit gebied, maar zijn die tijdens de economische crisis in de ijskast gezet. ‘Vandaag hebben we weer volop mogelijkheden om dit unieke plan tot uiting te brengen.’ Dit wordt het tweede uitgaansgebied van Amsterdam, aldus de wethouder.

De gemeente spreekt in de plannen van een Urban Interactive District, waarin de combinatie van wonen, werken en uitgaan centraal staat. In het gebied komen ook bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van virtual reality. De woningen zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt. De gemeente zet in op 30 procent sociale huur, en 40 procent middeldure huurwoningen in de vorm van appartementen met twee of drie kamers. Naar de resterende 30 procent wordt nog gekeken, zo schrijft het Parool op haar site.

Het poppodium wordt vergelijkbaar in grootte met de Melkweg en Paradiso, die elk zo’n 1500 bezoekers kwijt kunnen. Volgens een woordvoerster van Van der Burg wordt het een aanvulling op de concertzalen die al in het gebied zijn.

Het is nog niet duidelijk wanneer de ontwikkelcombinatie OMC het nieuwe gebied oplevert.

OMC is een samenwerkingsverband tussen BAM, Ballast Nedam en ING. Amsterdam werkt sinds 1996 samen met deze combinatie aan de ontwikkeling van het gebied. De komende tijd wordt verder gewerkt aan het schetsontwerp, dat naar verwachting in december 2017 gereed is.

Bron: ANP/Parool

Reageer op dit artikel