nieuws

Van der Valk Hotel binnen stadsgrenzen Amsterdam

Architectuur

Eind 2017 opent Van der Valk Hotels haar eerste vestiging binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. De 60 meter hoge L-vormige hoteltoren is een ontwerp van Oeverzaaijer. Het hotel komt aan de Joan Muyskensweg, bij knooppunt Amstel, waar de A2 en de A10 kruisen.

Van der Valk Hotel binnen stadsgrenzen Amsterdam

Het nieuw te bouwen hotel bestaat uit 206 kamers en ruime congres- en wellness faciliteiten. Het hotel krijgt 135 parkeerplaatsen en ligt op 500 meter loopafstand van metrostation Overamstel, centraal gelegen ten opzichte van de Rai, Arena en Schiphol. Per boot wordt het hotel ook bereikbaar via het terras aan het water met aanlegsteiger.

De afmetingen van de 206 hotelkamers gaan variëren tussen de 24m2 en 48m2. Er komt een à la carte restaurant, een buffetrestaurant en een moderne bar met terras aan het water. Ook worden er 11 multifunctionele congres- en vergaderruimtes gecreëerd. Op de 3e etage komt een luxe wellness, inclusief fitness en buitenzwembad.  Bij het hotel wordt een aanlegsteiger gebouwd. Vanaf hier kunnen hotelgasten op een rondvaartboot stappen, een watertaxi nemen of aanmeren met hun eigen vaartuig.

Reageer op dit artikel