nieuws

Start uitbreiding Toren op Zuid voor hoofdkantoor KPN

Architectuur

Binnenkort wordt gestart met de realisatie van een grote uitbreiding en renovatie van de KPN Toren op Zuid in Rotterdam. KPN maakte vorig jaar bekend de hoofdkantoorfuncties te verhuizen van Den Haag naar de Rotterdamse toren met de voorover hellende gevel aan de voet van de Erasmusbrug. V8 architects maakte het ontwerp.

Start uitbreiding Toren op Zuid voor hoofdkantoor KPN

Het ontwerp van V8 architects is gerelateerd aan de oorspronkelijke architectuur van architect Renzo Piano. De Italiaanse architect is geconsulteerd om recht te kunnen doen aan de aanvankelijke intenties van dit in 2000 gerealiseerde markante gebouw. Zowel de aanpassingen en de uitbreiding zijn door hem positief ontvangen.

Rotterdam Uitbreiding KPN Toren door V8 Architects

De uitbreiding wordt gekarakteriseerd door een volledige glazen gevel die ‘flirt’ met de bestaande pyloon. Het glas plooit zich vloeiend om de pyloon en volgt de schuinstand van dit iconische element.

De nieuwe plint creëert een aantrekkelijke en transparante landing van de toren op de Wilhelminapier en maakt het gebouw toegankelijk aan drie zijden: straat, plein en kade. De uitbreiding functioneert als een ‘terminal’ en omvat onder andere een auditorium voor 350 mensen, twee restaurants, een Experience Center en uitgebreide mogelijkheden om aan te sluiten bij de evenementen in Rotterdam en op de Wilhelminapier.

De werkzaamheden starten in maart 2017 en worden naar verwachting eind 2017 afgerond. De vernieuwde KPN Toren op Zuid zal 1.600 werkplekken bieden

Reageer op dit artikel