nieuws

SciTech Scity in Jersey City komt dichterbij

Architectuur

Het huidige Liberty Science Center in Jersey City is een van de grootste en meest invloedrijke wetenschapsmusea van de VS. Onder leiding van wetenschapsschrijver, ondernemer en televisiepersoonlijkheid Paul Hoffman wordt het LSC uitgebreid tot een Science Campus, genaamd SciTech Scity. Nu de grond voor de uitbreiding beschikbaar is gekomen komt de realisatie van het ontwerp van concrete dichterbij.

SciTech Scity in Jersey City komt dichterbij

SciTech Scity is een mini-stad, met als doel het middelpunt te worden van innovatie en vooruitgang in wetenschap en de aan wetenschap gelieerde technologie in Noord-Oost Amerika. Dit gebeurt door kennis, inspiratie, innovatie en educatie aan elkaar te koppelen in een omgeving waarbij samenwerking, het delen van kennis en ontdekking worden gestimuleerd vanuit de gemeenschappelijk gedachte om een betere toekomst te bouwen.

Als aanvulling op het huidige wetenschapsmuseum, ontwerpt concrete een 40.000 m groot complex bestaande uit een school, een laboratorium, werkruimtes, een hotel en woningen.

Scitech Scity Jersey City door concrete

Atoom-symbool

De essentie van het ontwerp voor SciTech Scity is het Atoom-symbool, waar de elementen een baan rond de kern vormen. De hoofdfuncties; de school, de lab- en werkruimtes, conferentie- en verblijfruimtes, zijn als ellipsen op elkaar en aan elkaar geschakeld. Gemeenschappelijke voorzieningen binden de hoofdfuncties aan elkaar en het geheel waaiert als een lint over het landschap. De gebouwen worden opgetild om het landschap ruimte te geven en de natuur als kern te omarmen. Door het naastgelegen Liberty State Park over het gebied door te trekken ontstaat er een verweving tussen gebouw en natuur.

Het complex huist een wetenschapsschool voor kinderen van alle leeftijden, ruimtes voor werken, ontspanning en ontmoeting voor start-ups en corporates, workshop- en equipment rooms, inspiratie, bespreek- en conferentieruimten en longstay en shortstay voorzieningen. De vorm van het gebouw creëert de verbinding tussen al deze functies en het huidige Liberty Science Center, de verbinding tussen nieuwsgierige kinderen, professionals en bezoekers, en de verbinding tussen gebouw en omgeving.

Scitechscity door concrete

concrete heeft het ruimtelijk en architectonische concept ontwikkeld voor het Liberty Science Center in samenwerking met Ironstate Development en DBI projects uit New York. De start bouw staat gepland voor medio 2018.

Scitechscity door concrete

Reageer op dit artikel