nieuws

Renovatie Brusselse (pre)metrostations Beurs en De Brouckère

Architectuur

De (pre)metrostations Beurs en De Brouckère worden gerenoveerd. Op 20 april starten de werkzaamheden, zo schrijft Nieuwsblad.be op hun site. De stations in hartje Brussel liggen er al een tijdje troosteloos bij. Vooral het tramstation Beurs kreeg het de voorbije jaren hard te verduren. Eind vorig jaar werden de daklozen en drugsgebruikers weggestuurd en is het station opgefrist in afwachtig van de uiteindelijke renovatie.

Renovatie Brusselse (pre)metrostations Beurs en De Brouckère
Het tramstation Beurs zal onherkenbaar zijn na de renovatie. Foto: if

Die zou op 20 april moeten starten. Om de brandveiligheid te verbeteren, worden er extra toegangen gemaakt in het station. Zo komen er extra toegangen aan de kant van het Muntplein om het plein met het station te verbinden. Deze toegangen verbinden de perrons (op niveau -2) via de lokettenzaal (op niveau -1) met het Muntplein. Nog in het kader van een betere brandveiligheid, komt er een branddetectiesysteem en een sproei-installatie voor de handelszaken die op hetzelfde niveau gelegen zijn als de lokettenzaal. De kunstwerken van Paul Bury en Paul Delvaux die er nu hangen, blijven ook na de renovatie.

“Bovenop die renovatie komt er ook een grote, veilige fietsparking in het station die plaats zal bieden aan achthonderd fietsen”, zegt Pascal Smet (SP.A), Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “Er wordt ook een fietspunt met herstelplaats voorzien.” De renovatie van station Beurs kost 9,3 miljoen euro en moet in de zomer van 2018 afgerond zijn.

Lees verder bij de bron

 

Reageer op dit artikel