nieuws

Open Oproep herontwikkeling entree en voorterrein AMC Amsterdam

Architectuur

Het AMC is op zoek naar een ontwerp voor een nieuwe hoofdingang. Hiervoor het medisch centrum een prijsvraag uitgeschreven. Het entreeplein voor de deuren moet een groener en een warm welkom uitstralen.

Open Oproep herontwikkeling entree en voorterrein AMC Amsterdam

Architecten en ontwerpteams worden uitgedaagd ontwerpvoorstellen in te dienen voor de de herontwikkeling van het voorterrein aan de noordoostelijke zijde van het hoofdgebouw en de realisatie van een nieuwe entreepartij voor een obstakelvrije verbinding tussen de openbare binnenruimte en een groener, parkachtiger, voorgebied met verblijfsruimte voor patiënten en bezoekers en voor studenten en medewerkers van het AMC.

Drie tot vijf visies gaan door naar de eindronde waarin de inzenders hun visie in een betaalde opdracht verder uitwerken tot een structuurontwerp. Rijksbouwmeester Floris van Alkemade heeft onder meer zitting in de jury. De winnende architect wordt in oktober bekend gemaakt.

De herontwikkeling van de ingang van het academisch ziekenhuis valt binnen de wens van het AMC om beter aan te sluiten bij de wijken Amstel III en Holendrecht en het bijbehorende station Holendrecht.

Deelname aan de prijsvraag is uitsluitend mogelijk door registratie vooraf en door het inzenden van de benodigde documenten.
De registratie voor deelname sluit op 24 april 2017 om 12.00 uur (middag).

Meer informatie

Reageer op dit artikel