nieuws

Leren van stadshotels

Architectuur

In steden als Amsterdam en Rotterdam stijgt het aantal toeristen en bezoekers. Ze komen voor de lol of voor hun werk, om zicht vermaken of zich los te maken uit de dagelijkse sleur. Met behulp van hotels in alle soorten en maten tot clubs, warenhuizen, musea en fietsverhuur wordt op deze toestroom ingespeld.

Leren van stadshotels

Bestel hier je losse exemplaar van het maartnummer van de Architect

Bestel nu een los exemplaar

Hospitality- thema maartnummer 2017

Is het denkbaar deze voorzieningen onder te brengen in de monumentale structuur van deze steden? Lukt het om deze gastvrije architectuur een plek te geven in de stad? Kunnen de werelden van interieur en styling worden opgenomen in bestaande stedelijke gebouwen en complexen?

 

Voor een antwoord op deze vragen deden Uri Gilad Jan-Peter Wingender onderzoek naar de typologie van stadshotels. “Bij dit type projecten biedt het reflecteren op en het typologisch ordenen van de ontwikkelingen een meerwaarde om de opgave van het stadshotel aan te scherpen en het ontwerp adequater te positioneren.”

Reageer op dit artikel