nieuws

de Architect maart 2017 is uit

Architectuur

Vandaag valt de Architect van maart 2017 bij je op de mat. Thema van dit nummer is hospitality of te wel architectuur van gastvrijheid. Dit gaat van hotels in alle soorten en maten tot clubs, warenhuizen, musea maar ook fietsverhuur. Steden als Amsterdam en Rotterdam oefenen forse aantrekkingskracht uit op grote drommen mensen afkomstig uit de rest van de wereld.

de Architect maart 2017 is uit

Voorbeeld van een succesvol project is het W-Hotel in Amsterdam door Office Winhov. Hierin is te zien hoe architectuur zich tot de wereld van interieur en styling kan verhouden. Aan de buitenzijde is amper te zien wat de architecten in het interieur hebben gedaan. De ingrepen in het interieur zijn gebaseerd op een zorgvuldige studie naar de monumentale constructie. Het belangrijkste is echter dat het gebouw niet alleen een plek is waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar dat het tegelijkertijd een gebouw in de stad is.

In dit nummer onder andere een uitgebreid gesprek met de ontwerpers van het W-Hotel, Office Winhov en Harm Tilman. Daarnaast zijn er twee projectbesprekingen, The Student Hotel Eindhoven door OZ & de Architekten Cie en het Hilton Amsterdam Airport Schiphol door Mecanoo. Ook is er aandacht voor Operatie ByPass van Milligen Bielke en Steven Broekhof. Met dit project willen zij meer ruimte creëren in het centrum van de stad.

In de rubriek Helden spreken we met Esther Stam, oprichtster van Studio Modijefsky. Op de interieurpagina’s een interview met Ad de Hond, vicepresident winkelontwerp van Starbucks en met Harm Tilman.

Lees meer in het maartnummer van de Architect. Ben je geen abonnee? Bestel dan een los exemplaar in de webshop.

Bestel nu een los exemplaar

Reageer op dit artikel