nieuws

Controverse rond gebied Scheveningse vuurtoren

Architectuur

De Vuurtorenweg 35-37 in Scheveningen krijgt een nieuwe bestemming. Kondor Wessels Vastgoed tekende hiervoor een koopovereenkomst met het Rijksvastgoedbedrijf. OeverZaaijer is ingeschakeld voor een ontwerp voor een woongebouw, Light Living, van circa 10.000m² met ruime en lichte lofts, variërend in grootte. En daar wringt nu net de schoen.

Controverse rond gebied Scheveningse vuurtoren
Beeld via de website van Lightliving.nl

 

De hoogbouw maakte de afgelopen maanden de tongen los. Volgens velen wordt het uitzicht op de beeldbepalende vuurtoren belemmerd. De gemeente Den Haag heeft zich in de strijd geworpen en tikte het Bouwbedrijf op de vingers vanwege de gebrekkige communicatie met omwonenden over de precieze plannen.

KondorWessels last nu een extra informatieavond in. Op 12 april verstrekt de projectontwikkelaar Light Living extra informatie en beantwoordt vragen over het verdere verloop van het bouwproject. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website.

Geen definitief ontwerp
In februari was er nog geen definitief ontwerp voor het gebouw. Projectbureau Light Living nam toen op aandringen van het stadsbestuur een enquête af waarvan de uitkomst nog onbekend is.

Eerder gepubliceerd over dit onderwerp:
– Transformatieplein – Vuurtorenweg projectbezoek
– Transformatieplein: Verruimde bestemming met groots uitzicht op zee

Reageer op dit artikel