nieuws

5 meest bekeken projecten

Architectuur

Dagelijks publiceert de Architect projecten op de website. Heb je er een paar gemist? De best bekeken projecten van afgelopen tijd hebben we hier voor je op een rij gezet.

5 meest bekeken projecten
foto: Ewout Huibers

1. The Kitchen Bijenkorf – i29 interior architects

Gekleurde, transparate wanden en honingraad tegeltjes karakteriseren het nieuwe interieur van The Kitchen in de Bijenkorf in Utrecht. Het restaurant door i29 interior architects bevindt zich op de nieuwe etage die aan het warenhuis is toegevoegd. Door de hoge glazen gevel heb je vanuit het lichte interieur uitzicht over Utrecht.

2. Casa Kwantes – MVRDV

Casa-Kwantes-MVRDV-Ossip-van-Duivenbode

foto: Ossip van Duivenbode

Casa Kwantes is een villa met twee gezichten. Aan de straatzijde is de vraag naar privacy vertaald in een grotendeels gesloten gevel. Aan de tuinzijde verbinden verdiepingshoge glazen puien de ruimtes met de patio. Het strakke witte volume vormt een contrast met de naastgelegen retro-architectuur, en verwijst daarmee naar een ander verleden.

 

3. Skewed Stolp Midden Beemster – SeARCH

Skewed-Stolp_SeARCH

foto: Ossip

Met een sterk verfijnde uitbreiding naar ontwerp van SeARCH is een stolpboerderij omgebouwd tot eigentijds woonhuis. Door voort te bouwen op de karakteristieke schuine dakvorm ontstaat een interessante ruimtelijkheid. Van buiten blijft de klassieke stolp als een volume leesbaar.

 

4. P+R Parkeergarage Zutphen – MoederscheimMoonen

PR_Zutphen_MoederscheimMoonen

foto: Harry Noback

In het nieuwe woon-werkgebied Noorderhaven in Zutphen staat een opvallende nieuwe P+R parkeergarage. Het rechtlijnige hoofdvolume volgt grotendeels de grenzen van de locatie. Op de kop maakt MoederscheimMoonen Architects hierop een in het oog springende uitzondering met sculpturale hellingbanen.

 

5 Appartementenvilla’s Bussum – LEVS architecten

LEVS_Villas-Bussum

foto: LEVS architecten

Met drie sculpturale woongebouwen voltooit LEVS architecten de oostzijde van gebiedstransformatie Spoorzone Zuid in Bussum. De alzijdige volumes zijn verrijkt met verspringingen in de gevel uitkragende balkons. Qua schaal sluiten ze aan op omliggende villa’s die dateren uit 19e eeuw.

Reageer op dit artikel