nieuws

Video: Roy Pype spreekt bij TEDxDenHelder

Architectuur

Tijdens de eerste editie van TEDxDenHelder sprak Roy Pype over de relatie tussen architectuur en innovatie. De architect, die eerder genomineerd was voor de ARC16 Jong Talent Award, pleit voor een architectuur die bijdraagt aan het proces van kennisdeling.

Video: Roy Pype spreekt bij TEDxDenHelder

Twee weken geleden vond in Schouwburg De Kampanje (nominatie voor de ARC16 Architectuur Award) de eerste editie van TEDxDenHelder plaats. Twintig sprekers inspireerden het publiek met een TED-talk over design, technologie en entertainment.

Een van de sprekers was Roy Pype, architect en oprichter van Proof of the sum. Met zijn ontwerpbureau zoekt Pype het raakvlak van architectuur en organisatiepsychologie op en richt zich op op kennisintensieve bedrijven en (onderwijs)instellingen. Door het faciliteren van onverwachte ontmoetingen wil Pype de kennisdeling stimuleren.

In zijn TED-talk vertelt Roy Pype uitgebreid over de krachtige relatie tussen kennisdeling en ruimtelijkheid:

Reageer op dit artikel