nieuws

Video – Mobiele windturbine

Architectuur

Elektronische hulpmiddelen spelen een belangrijke rol bij onze activteiten in de openlucht. Zij zijn niet meer weg te denken als navigatiesysteem of voor het vastleggen van onze avonturen, voor wetenschappelijke onderzoek of bij reddingsoperaties en bij het managen van rampen. Zwakte in de elektronische systemen is het opladen van de apparatuur, vooral als je langere tijd op pad of ver weg van de bewoonde wereld bent.

Video – Mobiele windturbine
Foto’s: Christian Holweck / Jagoda Wisniewska / Nils Ferber

Tot nu toe zijn zonnepanelen het enige hulpmiddel dat hiervoor beschikbaar is maar waarvoor je wel volledig afhankelijk bent van de juist hoeveelheid zonneschijn. De Micro Wind Turbine is een nieuw alternatief dat kan opereren in slechtweer condities en ook in de nacht. Het ontwerp bevat alle noodzakelijke componenten in een verpakking, licht en gemakkelijk op te zetten.

 

Reageer op dit artikel