nieuws

Reddingsplan voor Rotterdamse icoon

Architectuur

De Delftse Poort aan het Rotterdamse Weena, lange tijd het hoogste kantoorgebouw van Nederland, staat al jaren grotendeels leeg. Vastgoedinvesteerder CBRE komt daarom met een reddingsplan voor de Rotterdamse icoon Voor de transformatie is Kraaijvanger Architects in de arm genomen.

Reddingsplan voor Rotterdamse icoon
Foto via Flickr (Frans Berkelaar)

Het geldt nog steeds als de trotse blikvanger van het Rotterdamse Stationsgebied, maar achter de glazen façade van de Delftse Poort gaat al jaren forse leegstand schuil. Het lukt maar niet om nieuwe huurders te vinden voor het voormalige kantoor van Nationale Nederlanden. Ruim de helft van de ongeveer 65.000 vierkante meter staat leeg, sinds de oorspronkelijk huurders (ING en Nationale Nederlanden) flink zijn ingekrompen.

Twee jaar geleden ging het roer al om. Het gebouw werd ‘heropend’ als bedrijfsverzamelgebouw en het bekende Nationale Nederlanden-logo aan de voorkant maakte plaats voor het logo van Delftse Poort – zoals het nu officieel heet. Maar een succes is het niet te noemen: van de 31 lege etages werd er maar eentje verhuurd.

Lees verder bij de bron….

Reageer op dit artikel