nieuws

Kuuroord Vitalizee keert terug naar Scheveningen

Architectuur

De komst van Legoland betekent dat ook Vitalizee weer terugkomt naar Scheveningen. Ontwikkelaar Sens real estate realiseert naar een ontwerp van Filip Mens Architecten een nieuw gebouw van 5.800 m2 waarin beide attracties te vinden zijn

Kuuroord Vitalizee keert terug naar Scheveningen
Beelden via SENS real estate

Kuuroord Vitalizee vormde zich in 2014 door tegenvallende bezoekersaantallen om tot casino. Door de komst van Legoland en de herstelde economie is een nieuw kuuroord kansrijk, blijkt uit het persbericht. De herontwikkeling van Vitalizee omvat in totaal 5.800 m2. Om ruimte te maken voor deze herontwikkeling zal het huidige pand worden gesloopt. De sloop staat gepland voor eind 2017.
Vervolgens wordt onder de boulevard een kelder van 3.000 m2 gerealiseerd waar de attracties van Legoland in gehuisvest zullen worden. Op de begane grond is naast de entree en de winkel van Legoland ook ruimte voor horeca.

Ook op de eerste verdieping zullen horeca functies komen welke de beschikking krijgen over een groot dakterras van 700 m2. Bezoekers kijken straks vanuit hun stoel zo over de boulevard richting zee. In het voorjaar 2019 zal aan de boulevard van Scheveningen het hernieuwde Vitalizee haar deuren openen.

Vitalizee keert terug naar Scheveningen

Sens real estate ontwikkelt het project in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag. Het project is niet over één nacht ijs gegaan. Al in 2012 hadden Sens, Den Haag en Merlin, het moederbedrijf van Legoland, plannen voor deze locatie. Dat het niet eerder van de grond kwam had met name te maken met de slechte economische omstandigheden. De wens van Legoland om hun attracties op een grote aaneengesloten verdieping te huisvesten heeft geleidt tot de planvorming voor een kelder onder de boulevard.

Vitalizee keert terug naar Den Haag

De bovenbouw zal volgens Sens een eigentijdse uitstraling krijgen met veel transparantie en een heldere inpassing in de situatie. De ontwikkeling sluit goed aan bij de Kust Gezond ambities van Den Haag en de verder ontwikkeling van de boulevard. Doelstelling daarin is onder andere het sterker verbinden van de boulevard met het achterland. De herontwikkeling van Vitalizee kan daarin een belangrijke schakelfunctie vervullen.