nieuws

KOW en RROG winnen samen met Novaform Spectrumlocatie Hoofddorp

Architectuur

Novaform Vastgoedontwikkelaars is samen met KOW en RROG de winnaar van een prijsvraag voor de invulling van het oude zwembad ‘Het Spectrum’ in Hoofddorp. Het plan ‘Sterkenburg’ werd gekozen na een eerste selectie van vijf teams. In de gunningsbrief van de gemeente werd het plan omschreven als ‘zeer zorgvuldig, waarbij het samenspel van architectuur en inrichting openbare ruimte zorgen voor een hoge woonkwaliteit’.

KOW en RROG winnen samen met Novaform Spectrumlocatie Hoofddorp
Impressie appartementen en stadswoningen aan de ‘Entree van Toolenburg’, kruising Altenburg – Assumburg

Novaform heeft samen met KOW vestiging Eindhoven en RRog uit Amsterdam een integraal plan gemaakt, met bijzondere aandacht voor de openbare ruimte, een parkeeroplossing op maat en een variatie aan woningtypes. Het plan markeert de entree van de bestaande wijk Toolenburg. Het vormt een schakel in de overgang van deze suburbane woonwijk naar de stedelijkheid van Hoofddorp Centrum.

Impressie vanaf de Assemburg met links de sporthal en rechts appartementen en stadswoningen

De nieuwe sporthal ‘Het Spectrum’ vormde de inspiratie om een sportieve en gezonde buurt te maken. Dit komt naar voren in een autovrij openbaar gebied, met een groene en parkachtige ruimte, met een hardloopbaan en sport- en speelaanleidingen. Door het toevoegen van stadswoningen is er een Sportplein gemaakt, naast de horeca van de sporthal.

Impressie aan het Sporthof met de rijwoningen en de sporthal

In het plan komen 55 woningen, verdeeld in stadswoningen, appartementen, rijwoningen en bijzondere hoekwoningen. De appartementen worden verkocht aan een belegger en worden verhuurd. Naar verwachting worden de overige woningen in de herfst van 2017 in verkoop gebracht.

Reageer op dit artikel