nieuws

Hoofdgebouw Zuiderziekenhuis krijgt loftappartementen

Architectuur

Het voormalige hoofdgebouw van het monumentale Zuiderziekenhuis wordt herbestemd tot circa tachtig loftappartementen en krijgt de vertrouwde naam ‘Het Zuider’. Hiervoor is een overeenkomst getekend met Impact Vastgoed en BOEi.

Hoofdgebouw Zuiderziekenhuis krijgt loftappartementen
Foto via BOEi

Het had weinig gescheeld of het voormalige ziekenhuis was voorgoed uit het Rotterdams stadsbeeld verdwenen, aldus de ontwikkelaars. Dankzij de inzet van verschillende partijen blijft een van de meest gezichtsbepalende monumenten van Rotterdam-Zuid behouden.

Het project met de naam ‘Het Zuider’ bestaat uit tachtig loftappartementen met hoge plafonds van 50 tot 100 m2. De verkoop begint dit voorjaar. De oplevering staat in de zomer van 2018 gepland. Het Zuider is onderdeel van een groter plan. Het wordt het hart van de groen opgezette woonwijk Zuiderhof waar ruime eengezinswoningen worden gebouwd.

Lees onze eerder verschenen berichten over het Zuiderziekenhuis:

Nieuwe functie Zuiderziekenhuis Rotterdam komt dichterbij
In 2014 is een herenakkoord gesloten tussen SWZ, BOEi en de gemeente Rotterdam over behoud van het Zuiderziekenhuis. Het complex van poortgebouw, hoofdgebouw en paviljoens wordt het historisch van een nieuwe woonwijk op Zuid. De uitgesproken intenties in 2014 zijn nu nader uitgewerkt en hebben geresulteerd in de ondertekening van de contracten.
Lees meer…

Zuiderziekenhuis Rotterdam middelpunt nieuwe woonwijk
Het Zuiderziekenhuis blijft behouden. Het complex van poortgebouw, hoofdgebouw en paviljoens wordt het historisch hart van een nieuwe woonwijk op Zuid. Dit zijn in een notendop de afspraken die ontwikkelaar SWZ BV (eigenaar Zuiderziekenhuis), BOEi (gespecialiseerd in restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed) en de gemeente Rotterdam hebben gemaakt.
Lees meer….

 

Reageer op dit artikel