nieuws

EGM ontwerpt Máxima Medisch Centrum

Architectuur

Het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven realiseert ter vervanging van het bestaande complex, een nieuw operatiecomplex met acht operatiekamers en een centrum voor dagbehandeling. EGM ontwierp een gebouw met veel daglicht, uitzicht en overzicht dat past in de omgeving en aansluit bij de architectuur van de bestaande gebouwen.

EGM ontwerpt Máxima Medisch Centrum

 Een grote centrale patioruimte over twee lagen brengt daglicht tot middenin het gebouw en zorgt voor logische looplijnen in het operatiecomplex en het dagbehandelingscentrum.

EGM Maxima Ziekenhuis

De gevel is opgetrokken uit split kalkzandsteen met daarin houten geschilderde kozijnen. Daarmee sluit de nieuwbouw, op uitdrukkelijk verzoek van het ziekenhuis, aan op de architectuur van de bestaande gebouwen.

De nieuwbouw bestaat uit drie lagen inclusief de technische installatie laag. Het operatiecomplex dat voldoet aan de nieuwe richtlijnen voor infectiepreventie, bevat zes operatiekamers, één hybride operatiekamer, een operatiekamer voor roboticaoperaties en een centrum voor dagbehandeling. De nieuwbouw maakt deel uit van het plan om het Máxima Medisch Centrum weer toekomstgericht te maken voor de komende 25 jaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels