nieuws

Zeven bureaus bundelen krachten in woningbouwontwikkeling Overmaas

Architectuur

Door samen op te trekken slaagden zeven bureaus erin woningbouwontwikkeling Overmaas in Rotterdam Zuid van de grond te krijgen. Als architect nemen ze naast het ontwerp van de woningen veel meer rollen op zich. Welke rollen zijn dat? Wat zijn de kwaliteiten van de woningen en op welke doelgroepen is het project gericht?

Zeven bureaus bundelen krachten in woningbouwontwikkeling Overmaas
Overmaas

De initiërende architecten van ontwikkeling Overmaas hebben het gebied opgedeeld in de drie gebieden Overture, Overtuin en Overmaat. Omdat aan elk deelgebied andere bureaus gekoppeld zijn, ontstaat er een plan met gevarieerde kwaliteiten. Zo kenmerken de woningen van plan Overmaat zich door hun ruime afmetingen en delen de kopers van plan Overtuin een gemeenschappelijke tuin. De architecten van plan Overture maken met negen basistypen voor woningen verschillende samenleefvormen mogelijk.

Duidelijk is dat alle architecten inspelen op flexibele woningen waarmee aan specifieke wensen van kopers kan worden voldaan. Maar elk team gaat hier geeft hier op een eigen manier invulling aan. Meer daarover lees je in het complete artikel in het digimagazine.

Lees meer in het digimagazine december 2017

 

Initiatief Overture: Laila Ghait Architecten en Massa bureau voor architectuur
Initiatief Overtuin: JagerJanssen architecten en Joke Vos architecten
Initiatief Overmaat: Geurst en Schulze Architecten, Kühne & Co en De Nijl Architecten

 

Verder lezen

Reageer op dit artikel