nieuws

Transformatiecongres 2017 – Van doelen naar daden

Architectuur

Op donderdag 7 december vindt het Transformatiecongres 2017 ‘Van Doelen naar Daden’ plaats. Tijdens het congres, georganiseerd door onder andere de Architect is er een terugblik van de transformatie van Rotterdam naar de huidige stad.

Transformatiecongres 2017 – Van doelen naar daden

Steeds meer mensen willen in Rotterdam wonen. Hierdoor wordt het aanbod op de woningmarkt krapper. Tot 2040 moeten er daarom ca. 50.000 woningen bijgebouwd worden. Leegstaande kantoren en winkels bieden in deze huidige krapte op de woningmarkt de mogelijkheid om in een aanzienlijk deel van de vraag te voorzien.

Het Transformatiecongres 2017 biedt spraakmakende en inspirerende sprekers gedurende de dag en o.a. een inspiratiemarkt “Hoe transformeer ik een pand?”. In de middag zijn er inspiratiesessies en excursies naar getransformeerde gebieden of locaties onder de thema’s: Trots op de stad, Stad die inspireert, Stad met kansen en Stad die bouwt.

Bekijk de video over het projectbezoek aan Liander Duiven met Thomas Rau

Op het programma staan onder andere:
– een sessie over Feyenoord City met Wilco Verhagen en Maarten Donkers
– een lezing van Thomas Rau over Circulaire Toepassing
– een discussie onder leiding van Thomas van Belzen (chef onderzoek, politiek verslaggever Cobouw) over gebiedsgericht transformeren. Deelnemers zijn Jan Bruil van Bouwinvest, Leonie Melchers, gemeente Rotterdam en Nanne de Ru, partner Powerhouse Company.

Kijk hier voor het volledige programma

Het Transformatiecongres 2017, 7 december, De Doel Rotterdam, wordt georganiseerd door de Architect, Vastgoedmarkt, Cobouw, Rotterdam Make it Happen en de Gemeente Rotterdam.

Gerelateerde artikelen

Feyenoord City door OMAMasterplan Feyenoord City door OMA krijgt goedkeuring
Het ontwerp ‘Feyenoord City’ van OMA krijgt de steun van de gemeente Rotterdam. Het masterplan van OMA omvat een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord, een park, woningbouw en commerciële ruimtes. Feyenoord City verbindt de Maas met Rotterdam-Zuid en is daarmee een katalysator voor de ontwikkeling van dit gebied.
Lees verder

Feyenoord City door OMAVeel vragen over haalbaarheid Feyenoord City
De verwezenlijking van de plannen voor de bouw van Feyenoord City is nog lang niet zeker. Een commissie van de Rotterdamse gemeenteraad heeft nog veel vragen en twijfels over de bouw van een nieuw stadion voor de eredivisionist, in combinatie met een grootschalige stedelijke vernieuwing in de buurt van De Kuip. Lees verder

1 Masterplan Feyenoord City door OMA krijgt goedkeuring Maas Rotterdam-Zuid Adriaan Visser Kuip Park05_Impression Feyenoord City_Birdeye 1_OMA.jpgRotterdam kan verder met Feyenoord City
De Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag groen licht gegeven voor ontwikkeling van Feyenoord City langs de Maasoever in Rotterdam-Zuid. Het voorstel waarvan het masterplan van OMA afkomstig is, werd met 35 stemmen voor en 10 tegen aanvaard.
Lees verder

Reageer op dit artikel