nieuws

RoosRos ingeschakeld voor ontwerp Nederlands hoofdkantoor BESIX

Architectuur

BESIX Nederland verhuist van Barendrecht naar Dordrecht en realiseert het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor op Businesspark Amstelwijck. RoosRos Architecten ontwerpt het kantoor dat de identiteit van BESIX vertaalt naar een duurzaam gebouw met speciale aandacht voor well-being.

RoosRos ingeschakeld voor ontwerp Nederlands hoofdkantoor BESIX

Het nieuw te bouwen kantoor wordt 1.800 m2 groot en biedt ruimte voor circa 80 medewerkers. Het gebouw heeft van RoosRos Architecten een heldere én zichtbare constructie; de vakwerkliggers zijn de dragers van het ontwerp en het plan, ze visualiseren de civiele tak van BESIX. De imposante glazengevel trekt een parallel naar de complexe (hoog)bouw, een tweede tak van sport waarin BESIX veelal opereert.

Hoofdkantoor Besix door RoosRosArchitecten-Besix-Render-1_resize

BESIX’ missie is excelleren in het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld. De invulling en inrichting van het nieuwe kantoor ligt daarmee in lijn. Een vrij indeelbaar, generiek kader – bestaande uit vier grote vakwerkspanten met lege vloervelden er tussen – vormt de basis. Een gasloos systeem, energiebesparende en -opwekkende maatregelen dragen bij aan een duurzaam gebouw. Zo ontstaat een kantoor dat niet alleen de vragen van vandaag maar ook van morgen beantwoordt.

Hoofdkantoor Besix door RoosRosArchitecten-Besix-

Well-being is een belangrijke drager van het concept. Een gebouw dat bijdraagt aan de gezondheid en beleving van de werknemers. In het hart van het kantoor komt een open, transparant atrium met levend groen, alle functies ontmoeten elkaar daar in een lichte context. De primaire functies bevinden zich op één etage dat bevordert korte lijnen, samenwerking en ontmoeting. Het kantoor stimuleert flexibel werken met een diversiteit aan werkplekken: staand of zittend, gericht op concentratie of ontmoeting. In het concept loopt een groen talud van buiten naar binnen.

De bouw van het nieuwe kantoorpand start in het voorjaar van 2018, ongeveer een jaar later neemt het bedrijf haar intrek in het nieuwe pand.

Projectgegevens

Opdrachtgever: BESIX, Barendrecht
Ontwerpbureau: RoosRos Architecten, Oud-Beijerland
Projectarchitect(en): Daan Font Freide, Jan-Pieter Bos, Sander Ros
Medewerkers: Bertold van Burg, Andre Schenk
Bruto vloeroppervlakte: 1.800 m2

Resultaten voor RoosRos Architecten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels