nieuws

Atelier Kempe Thill wint met innovatief kantoorgebouw

Architectuur

Atelier Kempe Thill heeft onlangs de Europese competitie gewonnen voor een nieuw innovatief kantoorgebouw in de grootste reeks competities voor stedenbouw, architectuur en openbare ruimte: ‘Inventons la Metropole de Grand Paris’.

Atelier Kempe Thill wint met innovatief kantoorgebouw

Het nieuwe kantoorgebouw, naast de Boulevard Périphérique in Porte d’Italie, gaat onderdak bieden aan het hoofdkantoor van de Group Pichet, flexibele kantoorruimtes voor startende bedrijven, ateliers, Fab-Labs, café-restaurants en landbouw op het dak. Het gebouw heeft een dubbelglazen façade voor akoestische bescherming tegen het verkeerslawaai en horizontale banden voor een groene façade.

De opening van het nieuwe gebouw staat gepland voor 2021. De site bevindt zich in het ontwikkelingsgebied ZAC Paul Bourget dat nu nog gedeeltelijk bezet is door sociale woningen uit de jaren 1950 en opnieuw wordt ingericht met woningen en kantoorprojecten.

Parijs Atelier Kempe Thill

Reageer op dit artikel