nieuws

Video: De Haagse Binckhorst, spannend en soms treurig verhaal

Architectuur

Haagse filmmakers Wilma Marijnissen en Marsel Loersman legden in een documentaire de veranderingen van de Haagse Binckhorst vast. Zij volgden vanaf 2016 de verandering van het gebied van industrie naar wonen en werken.

Video: De Haagse Binckhorst, spannend en soms treurig verhaal
Het voormalige SDU pand wordt woningbouw. Foto: Binck Zuid

‘Verandering kan je niet tegenhouden, helemaal niet op een industrieterrein. Maar die verandering gaat zo hard dat het enigszins zorgelijk is’, vertelt Marsel Loersman. De film is de eerste van een drieluik. Waarin Loesman en Marijnissen alle veranderingen vastleggen. ‘Er is veel veranderd, maar de komende jaren gaat er nog meer veranderen met de komst van de Rotterdamse Baan en duizenden woningen.’ Om het verleden niet te verliezen hebben ze de documentaire gemaakt.

Lees ook: De Binckhorst krijgt weer schwung

Binckhorst fase 2

De documentaire-serie wordt gepubliceerd in drie fases. Het eerste deel ging in 2014 al in première. Het tweede deel ‘Fase 2’ is nu aan de beurt. De film gaat donderdag in première en is daarna nog op 6, 7 en 8 oktober te zien in het Skatepark Sweatshop, op de Binckhorst.
Reageer op dit artikel