nieuws

NEXT Architects over infrastructuur als ontwerpopgave

Architectuur

Marijn Schenk, founding partner NEXT architects, spreekt tijdens de biënnale over één van de speerpunten van de Nederlandse ontwerppraktijk: infrastructuur als ontwerpopgave. Met de lezing van Schenk op 9 oktober opent het programma Conferencias Magistrales, een vijfdaags symposium dat het hoofdprogramma vormt van de Internationale Architectuur Biënnale van Buenos Aires.

NEXT Architects over infrastructuur als ontwerpopgave

Interdisciplinariteit, samenwerkingen en het kijken naar het grotere geheel zijn de kernwoorden wanneer het gaat om de kracht van de Nederlandse ontwerppraktijk. De presentatie Connected: Architecture of Mobility van NEXT gaat dan ook over een architectuur die verbindt, combineert, verzamelt, interageert en ondersteunt; architectuur die wordt gedefinieerd door wat het doet en niet door wat het is. Bijzondere infrastructuurprojecten, waaronder de Dafne Schippersbrug in Utrecht, de vernieuwde internationale vertrekhal op Schiphol en het Elastisch Perspectief in Carnisselande, worden geplaatst in deze bredere context van de Nederlandse ontwerptraditie.

Bienal Internacional de Arquitectura de Buenos Aires

De Biënnale in Buenos Aires is het grootste architectuur-event in Zuid-Amerika en zal dit jaar plaatsvinden van 9 tot 13 oktober 2017. Het tweejaarlijkse event functioneert als ontmoetingsplek tussen architecten in Latijns-Amerika en als verbinding tussen dit continent en de rest van de wereld. Naast een serie tentoonstellingen, vormt de Conferencia Magistrales het hart van de biënnale. Andere internationale sprekers onder andere Bjarke Ingels (Denemarken), Elizabeth Diller (VS), Cesar Pelli (VS), Flores y Prats (Spanje), Pablo Katz (Frankrijk) en Carillo da Graca (Portugal).

De lezing van Marijn Schenk wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Nederlandse Ambassade in Buenos Aires.

Resultaten voor ‘NEXT Architects’

Reageer op dit artikel