nieuws

Groene woningen als sluitstuk Alphen aan de Rijn

Architectuur

Een team met VVKH architecten heeft het ontwerp gemaakt voor 76 woningen in Alphen aan den Rijn dat door de gemeente als winnaar is geselecteerd voor uitvoering. Bemog projectontwikkeling zal in 2018 dit project ‘Puur Wonen’ gaan ontwikkelen. Het ontwerp markeert het laatste deel van de woonwijk Kerk en Zanen en vormt de overgang van de woonwijk naar het Groene Hart.

Groene woningen als sluitstuk Alphen aan de Rijn

Voor deze locatie is een duurzaam plan ontwikkeld (nul op de meter), dat binnen de omgeving past. Het ‘Puur Wonen’-concept bestaat uit 40 terrasappartementen, 20 waterwoningen, 16 geschakelde villa’s en een gebouwde parkeervoorziening. De randbebouwing met de geschakelde waterwoningen en de 2 appartementengebouwen vormt de groene begrenzing van het polderlandschap van het Groene Hart. Het groen van de polder wordt visueel doorgetrokken in de bebouwing door elk appartement een individuele (terras)tuin te geven. Deze terrasborders worden bij oplevering voorzien van planten en een irrigatiesysteem om het groene beeld te garanderen. De geschakelde villa’s worden gevarieerd gepositioneerd en zullen naar klantwens worden aangepast.

Puur Wonen door VVKH Architecten

Het projectteam dat de prijs heeft gewonnen bestaat uit Bemog projectontwikkeling VVKH Architecten, Luc Bos Stedenbouwkundigen, en de adviseurs van DWa.

Foto's

Reageer op dit artikel