nieuws

Rechtbank: verbouwing Museum Naturalis inbreuk op rechten architect

Architectuur

Terwijl de rechter nog geen uitspraak had gedaan in de zaak die architect Fons Verheijen aanspande, startte aan het begin van dit jaar de realisatie van het Naturalis Biodiversity Centre. De architect van het oorspronkelijke museumgebouw deed beroep op zijn auteursrecht en vandaag concludeerde de rechtbank in Den Haag dat de verbouwing van het museumgebouw inderdaad inbreuk maakt op de rechten van de architect.

Rechtbank: verbouwing Museum Naturalis inbreuk op rechten architect

Uitbreiden mag wel
Stichting Naturalis Biodiversity Center mag het naast het museumgebouw Naturalis gelegen en door dezelfde architect ontworpen Darwin House wel slopen. Ook mag zij op die plek ter uitbreiding van het bestaande museumgebouw een nieuw museumdeel bouwen.

Beslissing rechtbank over uitvoering volgt
De rechtbank heeft nog niet beslist welke gevolgen dit gaat hebben voor de verbouwingswerkzaamheden aan het bestaande museumgebouw Naturalis. Die beslissing zal volgen nadat Stichting Naturalis Biodiversity Center en de architect zich uit hebben gelaten over de stand van zaken van de uitvoering van de plannen

Reageer op dit artikel