nieuws

Delftse studenten bouwen paviljoen op campus

Architectuur

Dit jaar viert de Technische Universiteit van Delft haar 175e verjaardag. Ter gelegenheid prijkt 175 dagen lang pal voor het aulagebouw een lichtgevend paviljoen. Het kunstwerk is ontworpen en gebouwd door studenten en symboliseert de ambitieuze ‘bewoners’ van de universiteit onder het motto ‘the whole is greater than the sum of its parts’.

Delftse studenten bouwen paviljoen op campus

Doolhof van licht
Het paviljoen bestaat uit 175 aluminium kolommen, gemonteerd in een rastervloer. Overdag vormen de palen een doolhof van zichtlijnen, ’s avonds lijkt het lichtgevende baken als ufo vlak boven het campusterrein te zweven. Hoewel de opstelling op het eerste gezicht willekeurig oogt, vormen de palen samen een doordachte structuur die de verschillende faculteiten van de universiteit presenteert. Individueel representeren de kolommen de studenten en medewerkers die, als het licht van het paviljoen, hun ambities en innovaties op hun omgeving projecteren.

Delft Stylos Paviljoen

Traditie
In het voorjaar van 2016 werd de bouwkundige studievereniging Stylos uitgenodigd om bij te dragen aan de viering van het 35e lustrum. Voor de brand van de voormalige Bouwkundefaculteit realiseerde de studievereniging meerdere bouwwerken en gezien de bijzondere gelegenheid werd besloten het ‘Stylospaviljoen’ opnieuw een kans te geven. Een team van acht studenten van de faculteit Bouwkunde en Civiele Techniek hebben een half jaar lang geschetst, geëxperimenteerd en gebouwd en op 13 januari, de eerste dag van de lustrumviering, werd het paviljoen officieel geopend.

Delft2

Delft3

Leave your mark
De voorbijganger, aanschouwer en bezoeker wordt uitgenodigd bij te dragen aan het kunstwerk en kan met een kraspen zijn of haar boodschap in het staal vereeuwigen. Het paviljoen blijft 175 dagen staan en kan tot 6 juli worden bezichtigd.

 

Reageer op dit artikel