nieuws

Agendatip: KAPKAR / Zuidmuur & KAPKARTOFUD Noordvitrine

Architectuur

Van 17 augustus tot en met 12 november is aan de zuidgevel van het SCHUNK* Glaspaleis en een installatie in de noord vitrine een kunstwerk van Frank Havermans te zien. Hij brengt hierin het heden en verleden van Heerlen samen.

Agendatip: KAPKAR / Zuidmuur & KAPKARTOFUD Noordvitrine

11 x 11 meter

Beeldend kunstenaar Frank Havermans (Breda, 1967) is op dit moment bezig in zijn werkplaats in Heeswijk om de installatie te zagen. Begin augustus komt het werk met een omvang van 11 x 11 meter in delen op transport naar Heerlen en wordt ter plekke in elkaar gezet. Met behulp van een hoogwerker wordt het kunstwerk dan vervolgens midden augustus aan de gevel bevestigd.

Stedelijke identiteit

Voor SCHUNCK* liet Havermans zich inspireren door het mijnverleden en de architectuur van het Glaspaleis die in zijn werk samenkomen met het heden van de stad. Zijn interventies in de publieke ruimte creëren een bijzondere ruimtelijke en esthetische ervaring die de voorbijgangers een spannende dialoog met hun omgeving opwekken. Havermans: “Ik hoop dat, al is het maar een korte en tijdelijke tussenlaag in de geschiedenis van de stad, mijn werk kan bijdragen aan het nadenken over de identiteit van de stad.”

KAPKARTOFUD # Noordvitrine

Frank Havermans staat bekend om zijn bevreemdende en futuristische ontwerpen van Hong Kong tot op de Amsterdamse Zuid As.
Voor SCHUNCK* ontwierp Havermans ook nog een tweede nieuwe installatie, met de even zo geheimzinnige naam KAPKARTOFUD, die een nieuwe visie op architectuurbedrijven laat zien. Deze is gelijktijdig te zien in de 30 meter lange vitrine van SCHUNCK* aan de noordzijde van het Glaspaleis.

De werken zijn gratis en 24/7 te bekijken. De publieke opening vindt plaats op donderdag 17 augustus om 18.00 uur.

Randland en Dolls’House

Tegelijk openen nog twee andere exposities bij SCHUNCK*: Randland, festival over (cultuur)makers en stedelijke ontwikkeling en Dolls’ House, 18 poppenhuizen ontwikkeld door bekende architecten (Femke Stout, Cie., m3h, Office Winhov, Zecc, reonald, Ralph Brodruk, Mayo Maakt, Hilberink Bosch, Dressen Willemse Architecten, lqb, Space & Matter, Maurer United Architect, DaF-Architecten, Atelier PUUUR, Hans van Heeswijk architecten, Mei architects and planners en group sverre) voor kinderen met een energie stofwisselingsziekte.

Meer informatie

Reageer op dit artikel