nieuws

Nieuwe bestemming gezocht voor silo’s Zeeburgereiland

Architectuur

De gemeente Amsterdam wil een nieuwe bestemming voor de drie markante silo’s van de voormalige rioolwaterzuivering op Zeeburgereiland.

Nieuwe bestemming gezocht voor silo’s Zeeburgereiland

De silo’s in de Sportheldenbuurt staan al enige tijd leeg. Nu de bouw van de Sportheldenbuurt in volle gang is, vinden burgemeester en wethouders het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe invulling. Het streven is ‘een creatieve mix van culturele, maatschappelijke, commerciële, recreatieve, sportieve en educatieve functies’, aldus wethouder Eric van der Burg.

Bij de selectie van de plannen is kwaliteit het belangrijkste criterium. Dit moet blijken uit het uitgewerkte programma, het ontwerp en de duurzaamheidsambitie. De plannen worden beoordeeld door een deskundigenjury en een buurtjury. Deze laatste bestaat uit bewoners van de Sportheldenbuurt. Inschrijven voor de voorselectie kan tot 7 juni 2017.

Kijkdagen

Ben je nieuwsgierig naar de silo’s, wil je weten waar ze staan en hoe de omgeving er uit ziet? Op dinsdag 28 maart van 16.00 tot 17.00 en donderdag 30 maart van 9.00 tot 10.00 kun je de silo’s beklimmen en alvast van het prachtige uitzicht genieten.

Bezoeken kan alleen na aanmelding vooraf: zeeburgereiland@pmb.amsterdam.nl.

Lees meer

 

 

Reageer op dit artikel