nieuws

Woninguitbreiding in Rosmolen, Tilburg

Architectuur

Bedaux de Brouwer en KAW Architecten hebben voor het herstructureringsproject Rosmolen (fase 2) in Tilburg een ontwerp gemaakt voor 81 grondgebonden woningen. De opdracht is van Woningcorporatie WonenBreburg. Het stedenbouwkundig plan is een ontwerp van De Zwarte Hond.

Woninguitbreiding in Rosmolen, Tilburg

De woningen zijn ontworpen in een tijdloze metselwerkarchitectuur met aandacht voor strakke details. De doorgezakte kap en de genuanceerde oranje-rode baksteen in combinatie de helder witte kozijnen geeft het geheel een statige uitstraling. De woningen zijn geïnspireerd op de stijl van de woningbouw die er vroeger stond.

Rosmolen_2

In Rosmolen worden in totaal (fase 1 en 2) 158 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Fase 1 wordt door Corporatie Tiwo ontwikkeld. Fase 2 omvat 57 huurwoningen, die in opdracht van WonenBreburg worden gerealiseerd en 24 koopwoningen. De koopwoningen worden door Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkeld en verkocht. Alle woningen worden gebouwd door Janssen de Jong Bouw Zuid.

De uitwerking van de huurwoningen is reeds gestart en de verwachting is dat begin 2017 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. Het streven is dat nieuwe huurders eind 2017 in hun huis kunnen. De verkoop van de woningen start in oktober van dit jaar waarna in het voorjaar kan worden gestart met de bouw.

In het aanstaande oktobernummer (verschijnt 13 oktober) een artikel over dit herstructureringsproject.

 

 

Reageer op dit artikel