nieuws

VvdW – Nederlandse bossen leveren biomassa voor duurzame energie

Architectuur

Om de klimaatdoelstellingen van Parijs 2015 te halen is een extra inspanning nodig om meer niet-fossiele energie te gebruiken. Biomassa, is naast zon, wind en water, de belangrijkste niet-fossiele energiebron. De Algemene Vereniging Inlands Hout heeft met een bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken en medewerking van Ingenieursadviesbureau Sweco een korte (5 min.) film gemaakt die laat zien dat het gebruik van biomassa uit de Nederlandse bossen op een duurzame manier gebeurt.

VvdW – Nederlandse bossen leveren biomassa voor duurzame energie

In Nederland zijn al tientallen biomassa installaties die gebruik maken van biomassa uit  Nederlands bos. In de film treden nu eens geen deskundigen op maar twee jongens van een basisschool die dé vragen stellen die ook volwassenen soms hebben over biomassa. Zwembad De Koploper in Lelystad en biomassa uit de bossen van Kroondomein Het Loo in Apeldoorn zijn als voorbeeld in de film gebruikt. 

 

Reageer op dit artikel