nieuws

Voorlopig geen nieuw ‘cultuurpaleis’ Arnhem

Architectuur

Arnhem zet het plan voor een nieuw cultuurgebouw van 32 miljoen euro op het Koningsplein in de ijskast, schrijft De Gelderlander.

Voorlopig geen nieuw ‘cultuurpaleis’ Arnhem

Het nieuwbouwplan riep veel weerstand op in de gemeenteraad en de publieke opinie. Niet alleen wordt de nieuwbouw door een deel van de politiek onnodig gevonden, ook is niet duidelijk hoe het project gefinancierd moet worden. De Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink van Cultuur heeft het plan voor een gezamenlijk gebouw voor Stadstheater Arnhem, Oostpool en Introdans teruggetrokken.

De gemeenteraad zou de visie voor het Koningsplein eigenlijk ’s avonds 19 september behandelen. Hij zegt echter meer tijd nodig te hebben ‘het plan nader uit te werken’ en ‘met een helderder verhaal’ te komen. Hij betreurt dat het plan ‘veel vragen en ook misverstanden’ heeft opgeroepen. Een alternatief is de renovatie van de schouwburg die 11 miljoen euro zou kosten.

Nieuwbouw voor culturele instellingen in tijden van bezuinigingen valt vaak verkeerd bij publiek en politiek. Zo slikte Utrecht vorig jaar een groot nieuwbouwplan in na felle kritiek en verloor de Haagse PvdA in 2014 de gemeenteraadsverkiezingen mede na massale kritiek op het ‘megalomane’ Spuiforum-project van oud-PvdA-wethouder Marnix Norder.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

 

Reageer op dit artikel