nieuws

Studioninedots ontwerpt 361 modulaire studentenwoningen Amsterdam

Architectuur

Begin deze maand is begonnen met de bouw van een nieuw studentencomplex in Amsterdam West. Het gebouw is ontworpen door Studioninedots en accentueert met een zestien verdiepingen tellende toren de westkavel van de Laan van Spartaan. Dankzij het modulaire bouwsysteem kunnen de nieuwe studenten al in 2017 hun intrek nemen in het complex.

Studioninedots ontwerpt 361 modulaire studentenwoningen Amsterdam

 

Studioninedots ontwierp in opdracht van IC Netherlands een studentencomplex met 361 zelfstandige woningen, gemeenschappelijke ruimtes en een parkeergarage voor fietsen en auto’s. Daarnaast is er in de plint aan de Jan van Galenstraat plek voor commerciële ruimtes.

Het nieuwe complex heeft een kenmerkende toren van zestien verdiepingen hoog. Daarvoor maakt het bureau, in samenwerking met Ursem, gebruik van in de fabriek geproduceerde 3D woningen. Dit hybride bouwsysteem bestaat uit volledig ingerichte zelfdragende woningen, inclusief een groot deel van de gevel. De gehele bouw van het complex zal daardoor slechts twaalf maanden duren.

Reageer op dit artikel