nieuws

Render Ster van de Week – Ontwerpen voor San Pellegrino’s Bottelfabriek

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week.

Render Ster van de Week – Ontwerpen voor San Pellegrino’s Bottelfabriek

Eind augustus schreven wij op de website dat BIG, MVRDV, Snøhetta en Michele De Lucchi in de race zijn voor het ontwerp van de nieuwe bottelfabriek/flagshipstore van bronwaterfabrikant San Pellegrino. Inmiddels zijn, conform de planning, de ontwerpen bekendgemaakt. Eind september volgt de bekendmaking van de winnaar.

MVRDV_Pellegrino Prijsvraag Bottelfabriek
MVRDV

MVRDV_Pellegrinoprijsvraag
MVRDV

MVRDV_Ontwerpvoorstel Pellegrino
MVRDV

MVRDV_Ontwerpvoorstel Pellegrino
MVRDV

MVRDV heeft een ontwerpvoorstel gemaakt dat boven het landschap wordt uitgetild. De planfonds en vloeren zijn gemaakt van transparant en reflecterend materiaal. Op het dak is een waterval aangebracht die doorloopt tot op de grond. 

 BIG ontwerpvoorstel Pellegrino Bottelfabriek
BIG

BIG ontwerpvoorstel Pellegrino Bottelfabriek
BIG

BIG ontwerpvoorstel Pellegrino Bottelfabriek
BIG

BIG richt zich in het ontwerp op de bezoekers. Zij gaan onderdeel uitmaken van de omliggende alpennatuur. Het ontwerp vormt van een simpele boog tot ingegraven tunnels, bogen en pergola’s waarin de geschiedenis van het merk is verweven.

 Lucchi_Ontwerpvoorstel Pellegrino Bottelfabriek
Michele de Lucchi

 Lucchi_Ontwerpvoorstel Pellegrino Bottelfabriek
Michele de Lucchi

 Lucchi_Ontwerpvoorstel Pellegrino Bottelfabriek
Michele de Lucchi

Michele de Lucchi’s Studio heeft vier kernwoorden gebruikt om het ontwerp te duiden: natuurlijk, puur, cool en nauwgezet. Nieuwe bomen en een voetgangersbrug verbeteren de verbinding tussen de locatie en de rivier. De puurheid van het water komt terug in het gebruik van translucent wit glas.

 snøhetta Ontwerpvoorstel Pellegrino bottelfabriek
snøhetta

 Snohetta
snøhetta

 snøhetta Ontwerpvoorstel Pellegrino bottelfabriek
snøhetta

Het ontwerp van snøhetta heeft een extravert karakter. Een nieuw toegankelijk park zorgen voor de verbinding op de locatie. Geplaatst onder een stalen gaas lijkt de fabriek zich onder een wolk te bevinden.

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel