nieuws

Oplevering: Clubhuis Hockeyclub Oranje-Rood

Architectuur

Clubhuis Oranje-Rood heeft een opvallend paviljoen gekregen. Diederendirrix architectuur & stedenbouw gaf het gebouw een grote luifel die is opgebouwd uit houten gelamineerde liggers in een driehoekig raster, ondersteund door enkele kolommen. De structuur loopt van buiten door naar binnen zorgt voor een bijzonder interieur met vrij zicht op de velden.

Oplevering: Clubhuis Hockeyclub Oranje-Rood

Oranje-Rood is dit jaar onstaan uit een fusie van de topsortclub Oranje-Zwart en breedtesportclub EMHC. Bij de fusie paste een nieuw clubhuis dat begin september is geopend.

Het driehoekige gebouw met afgeronde hoeken is ingepast op een spievormige open plek tussen de hockeyvelden. Het paviljoen ligt op een sokkel die bestaat uit een begroeid talud aan de ene zijde en een tribune met 1600 plaatsen aan de andere zijde. Daaronder zijn comfortabele kleedlokalen en een fysiotherapieruimte gebouwd, die voldoen aan de eisen van een topsportaccommodatie.

Hockeyclub Oranje Rood - Foto Pieter de Ruijter Foto Pieter de Ruijter

Op het opgetilde niveau bevindt zich de luxe kantine, waarvandaan je alle acht hockeyvelden van de club kunt bekijken. De riante luifel boven het terras zorgt dat je ook buiten altijd droog kunt staan om de wedstrijden te volgen. Op de verdieping van het paviljoen is ruimte voor de businessclub.

De gevels bestaan uit lichtgrijze, verduurzaamde grenenhouten latten. De verticale latten accentueren de afgeronde hoeken. Ook in het interieur overheersen beton en hout, onder meer in de lange bar. De gemeente Eindhoven had als opdrachtgever hoge duurzaamheidsambities. Door het gebouw de compacte driehoekige vorm te geven, met zonnepanelen op het dak en hoge isolatiewaarden, is een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van 0,3 gerealiseerd.

Tekst: Diederendirrix architectuur stedebouw

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels