nieuws

MVRDV ontwerpt Hamburg Innovation Port masterplan

Architectuur

De prijsvraag voor het ontwerp van het masterplan voor de Hamburg Innovation Port is gewonnen door MVRDV. Het plan van 70.000 vierkante meter is gelegen langs het water van het oude Harburger Schloss en omvat de ontwikkeling van het technologiecentrum van de stad. Met het project ontstaat een verbinding tussen de kenmerkende haven en het dynamische stedelijke karakter van de stad.

MVRDV ontwerpt Hamburg Innovation Port masterplan

 

Het masterplan van MVRDV kenmerkt zich door de diversiteit in de publieke ruimte. De promenade langs het water wordt aangevuld met een park, boulevard en plein, die elk een eigen identiteit krijgen. Door middel van kleine steegjes zijn de verschillende openbare ruimtes met elkaar verbonden.

In de plint van de gebouwen blijft het karakter van de haven van Hamburg zichtbaar. Bovenop deze haventypologie komen verdiepingen met een open uitstraling, die plaats bieden aan grotere kantoren. De bovenste verdiepingen gaan een bijzonder programma huisvesten, zoals een rooftoprestaurant. Op de daken van de Hamburg Innovation Port zullen terrassen en groen komen.

  

  

  

Reageer op dit artikel