nieuws

Hoogste punt woontoren B’mine@Overhoeks in Amsterdam Noord

Architectuur

Binnenkort bereikt woontoren B’mine@Overhoeks in Amsterdam Noord zijn hoogste punt. In de toren worden 147 appartementen in verschillende typen gerealiseerd. Van de 102 huurappartementen in het middensegement worden er 50 ‘Friends Wonen’appartementen gerealiseerd en in de plint 580 m2 commercieel onroerend goed. De door AM en MN ontwikkelde woontoren van bijna 75 meter hoog, is de eerste woningontwikkeling in De Strip in Overhoeks.

Hoogste punt woontoren B’mine@Overhoeks in Amsterdam Noord

De nieuwe woontoren komt aan het IJ tegenover het centraal station en naast filmmuseum EYE, de toren A’DAM en het Grootlab, waarin veel creatieve en snel groeiende bedrijven zijn gehuisvest. Naast 147 appartementen omvat het project op de begane grond vier commerciële ruimten met een vloeroppervlak van ongeveer 580 m2, een gemeenschappelijke fietsenberging en de oprit naar de hoger gelegen parkeerverdiepingen op de tweede en derde etage met 69 parkeerplaatsen voor de bewoners. Vanaf de vierde verdieping beginnen de woonlagen.

De hoogst gelegen woonlaag bevindt zich op de 23e verdieping op een hoogte van circa zeventig meter boven de grond. De bouw is gestart in juni 2015 en de oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2017.

 

Reageer op dit artikel