nieuws

Gelderlandplein wint NRW Jaarprijs 2016

Architectuur

Winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam, een ontwerp van Rijnboutt, heeft de NRW Jaarprijs 2016 gewonnen.

Gelderlandplein wint NRW Jaarprijs 2016

Voorzitter van de vakjury Jos Sentel: ‘De jury heeft veel waardering voor het compromisloze resultaat. Er zijn zeer duidelijke – en soms zeer gedurfde – keuzes gemaakt en er is vastgehouden aan glasheldere principes. Het resultaat is een uniek multifunctioneel project op het fundament van een bijna 50-jarige winkellocatie.’

De NRW jaarprijs wordt sinds 1989 uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

De andere genomineerde projecten waren: de Passage in Den Haag (Bernard Tschumi), Heuvel in Eindhoven (Van Aken Architecten) en Hoogzandveld in Nieuwegein (Op ten Noort Blijdenstein Architecten en Adviseurs).

Reageer op dit artikel