nieuws

Extra ruimte voor techstartups Delft

Architectuur

Met de komst van YES!Delft Labs, een ontwerp van Cepezed, heeft de TU Delft haar Science Park Technopolis uitgebreid met 2.500 m2 kantoorruimte en 900 m2 laboratoriumruimte voor innovatieve startups en groeiende bedrijven. Daarmee biedt de TU Delft technologische en industriële biotech bedrijven de kans zich verder te ontwikkelen, laat de universiteit weten. YES!Delft Labs is donderdag 8 september officieel geopend.

Extra ruimte voor techstartups Delft

Naast hoogwaardige kantoorruimte biedt YES!Delft Labs laboratoriumruimte en gemeenschappelijke labfaciliteiten zoals een autoclaaf, vriesmachine en weegapparatuur. Op de begane grond is de nieuwbouw gekoppeld aan het bestaande YES!Delft pand waardoor huurders gebruik kunnen maken van de algemene voorzieningen in dit pand.

Het ontwerp en de bouw is gerealiseerd door Cordeel Nederland in samenwerking met architectenbureau Cepezed.

De TU Delft realiseerde YES!Delft Labs, dat in totaal 12 miljoen euro heeft gekost, met steun van de Europese Unie (1,6 miljoen euro), gemeente Delft (1 miljoen euro) en de provincie Zuid-Holland (0,5 miljoen euro).

Reageer op dit artikel