nieuws

EGM wint selectie UMCG

Architectuur

EGM architecten heeft de Europese aanbesteding voor de verbouwing van het Comprehensive Centrum Acute Zorg (CCAZ) en het OK-complex van het UMCG gewonnen. De beoordelingscommissie spreekt van een “zeer goed doordachte en integrale visie van EGM op de opdracht, de synergie in de ontwerpvisie en het ervaren uitgebalanceerde ontwerpteam”.

EGM wint selectie UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen gaat het hart van het ziekenhuis verbouwen en raakt daarmee de meest ingewikkelde functionaliteiten, de zogenaamde ‘hotfloor’ van het Universitair Medisch Centrum. Het betreft een complexe architectuuropdracht van in totaal 7.550 m².

UMCG kiest voor EGM vanwege: “De visie van EGM op het CCAZ sluit naadloos aan bij de werkprocessen, waarbij ook is nagedacht over toekomstige ontwikkelingen daarin. Ook op het gebied van veiligheid, uitstraling en materiaalgebruik is sprake van een zeer goed doordachte visie. EGM toont een goede en integrale kijk op het OK-complex, waarin ook de holding en Post Anesthesia Care Unit (PACU) integraal zijn meegenomen. EGM heeft ook aandacht voor onderzoek en onderwijs, wat een belangrijke pijler is van het UMCG. Het geheel is daardoor meer dan de som der delen.”, aldus de commissie.

Reageer op dit artikel