nieuws

Den Haag groeit naar 600.000 inwoners met skyline

Architectuur

Gisteren presenteerde het gemeentebestuur van Den Haag de Agenda Ruimte voor de Stad. Daarin presenteren zij de plannen om compacter te gaan bouwen in het centrum van de stad. Dit moet een groei naar 600.000 inwoners mogelijk maken, terwijl de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de stad behouden blijven.

Den Haag groeit naar 600.000 inwoners met skyline

 

In de richting van 2040 verwacht de gemeente Den Haag een bevolkingsgroei naar meer dan 600.000 inwoners. Er is een groeiende behoefte aan een combinatie van wonen en werken in de stad. Aangezien Den Haag niet verder kan uitbreiden, is de gemeente nu op zoek naar slimme oplossingen om slim te groeien.

In de Agenda Ruimte voor de Stad zijn oplossingen gepresenteerd die focussen op een verdichting van het centrum. Door middel van nieuwe hoogbouw wil de gemeente meer woningen creëren in de binnenstad en tegelijkertijd inzetten op de kwaliteit van de skyline. Dit versterkt de stedelijke dynamiek van het centrum.

Naast de binnenstedelijke verdichting zet Den Haag in op een verbetering van de infrastructuur. Den nadruk ligt daarbij op het langzame verkeer. Tevens gaat de gemeente investeren in OV-knooppunten die de rol van het openbaar vervoer versterken. Op deze manier wil de stad de leefbaarheid en rust behouden.

Reageer op dit artikel