nieuws

Agendatip: Open Monumentendag

Architectuur

Dit weekend zetten veel monumenten hun deuren open voor publiek. Tijdens de 30e editie staan iconen en symbolen centraal. Het jubilerende evenement focust op monumenten en objecten met een bijzondere extra betekenis. Het thema sluit aan op het Jheronimus Bosch Jaar. Door iconische monumenten open te stellen wil de organisatie laten zien dat monumenten het dagelijks leven van iedere Nederlander kleur geven.

 

Met historische én hedendaagse symbolen en iconen wordt aandacht gevraagd voor zeer uiteenlopende gebouwen, maar ook voor accenten in het (straat)landschap en iconen en symbolen in de monumenten zelf. Bijvoorbeeld in de ornamenten, schilderingen en reliëfs alsook de symboliek van het gebouw en de verwijzingen naar religie of macht.

Niet alleen openen de duizenden monumenten, duidelijk herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumenten vlag, gratis hun deuren voor het Nederlandse publiek. Er worden bovendien tal van interessante activiteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen, muziekvoorstellingen maar ook speurtochten en andere programma’s voor jongeren.

Kijk voor de volledige agenda op www.openmonumentendag.nl

Reageer op dit artikel