nieuws

VvdW – Pand ID College in Leiden bijna klaar

Architectuur

De deuren van het ID College aan de Breestraat in Leiden gaan bijna open. Het splinternieuwe pand, een ontwerp van Mecanoo Architecten, wordt de thuishaven voor studenten in de sector Gezondheidszorg.

VvdW – Pand ID College in Leiden bijna klaar

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het schoolgebouw. In augustus moet het helemaal klaar zijn. Het pand ligt in de Breestraat, tussen historische gebouwen in. In het midden van het schoolgebouw bevindt zich een atrium met glazen plafond. ‘De klaslokalen zien er al fantastisch uit’, schrijft het ID College op Facebook.

Interieur ID College Leiden door Mecanoo
ID College is nu nog op drie plekken in Leiden te vinden: aan het Rapenburg, de Storm Buysingstraat en de 5 Meilaan. In de nieuwbouw in de Breestraat worden alle locaties samengevoegd. Oege de Jong, lid van het College van Bestuur: ‘Een nieuw elan met inbegrip van een historisch karakter, dát is het doel van de nieuwe school aan de Breestraat. Daarmee is de cirkel compleet: de Breestraat vormt voor ID College de sleutel tot een nóg succesvollere toekomst in de Sleutelstad.’

 

 

 

Reageer op dit artikel